17.03.2017

Strokovni izpiti za zastopnike za pravice industrijske lastnine

Pomladanski izpitni rok 2017

Izpiti za zastopnike za patente in zastopnike za znamke in modele bodo pri Uradu RS za intelektualno lastnino v pomladanskem izpitnem roku potekali po naslednjem razporedu:

izpiti za patentne zastopnike in zastopnike za znamke in modele

• 17. maj:  od 8.30 do 13 ure pisni izpit s področja znamk, modelov in geografskih označb, ki ga opravljajo kandidati za zastopnika za znamke in modele kot tudi kandidati za patentne zastopnike
  • 18. maj :  pisni izpit s področja patentov, ki ga opravljajo kandidati za patentne zastopnike, traja največ 6 ur.

Od 22. maja naprej potekajo ustni izpiti po naknadno določenem vrstnem redu. Ustni izpit opravljajo kandidati, ki so uspešno opravili pisni del izpita.

Pisni in ustni del izpita obsega za patentne zastopnike  področje patentov, znamk, modelov in geografskih označb, pri zastopnikih za znamke in modele pa samo področje znamk, modelov in geografskih označb. Ustni del poleg navedenega obsega za obe vrsti zastopnikov še področje prava intelektualne lastnine – splošno in uveljavljanje pravic industrijske lastnine.

Več o vsebini izpita je na spletni strani urada:http://www.uil-sipo.si/uil/dejavnosti/registri/strokovni-izpit-za-zastopnike/

Urad zaenkrat ne organizira pripravljalnih seminarjev.

OPOZARJAMO, DA NA IZPITU NOBENA LITERATURA, GRADIVA, VIRI, ZAKONI NI DOVOLJENA.

Rok za prijave je najkasneje do 10. maja 2017. Pisna prijava vključuje osebne podatke (priimek, ime, naslov, izobrazba), dokazilo o izobrazbi (kopija univerzitetne oziroma ustrezne diplome) in dokazilo o vplačilu upravne takse, ki znaša 163,10 EUR. Taksa se plačuje na račun 01100-1000352594, sklic (11) 21318-7111240-00002017. (IBAN: SI56011001000352594, SWIFT/BIC: BSLJSI2X, UPN koda namena: GOVT).

Za dodatne informacije lahko pokličete na številko 01 620 3175 (Vesela Venišnik).

maj (4)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)