29.09.2016

Strokovni izpiti za zastopnike za pravice industrijske lastnine

Jesenski izpitni rok 2016

Izpiti za zastopnike za patente in zastopnike za znamke in modele bodo pri Uradu RS za intelektualno lastnino v jesenskem izpitnem roku potekali po naslednjem razporedu:

izpiti za zastopnike za znamke in modele

• pisni del: 25. oktobra 2016  (znamke, modeli in geografske označbe) od 8.30 do 12.30
  • ustni del: 27. oktobra (intelektualna lastnina splošni del, znamke, modeli in geografske označbe): od 15.30 dalje.

izpiti za patentne zastopnike

• izpiti bodo potekali predvidoma v istem terminu kot za zastopnike za znamke in modele oziroma v dogovoru s kandidati.

Pisni del izpita obsega pri zastopnikih za patente področje patentov, znamk, modelov in geografskih označb, pri zastopnikih za znamke in modele pa samo področje znamk, modelov in geografskih označb. Ustni del poleg navedenega obsega za obe vrsti zastopnikov še področje prava intelektualne lastnine – splošno in uveljavljanje pravic industrijske lastnine.

Več o vsebini izpita je na spletni strani o strokovnem izpitu.

Rok za prijave je najkasneje do 17. oktobra 2016. Pisna prijava vključuje osebne podatke (priimek, ime, naslov, izobrazba), dokazilo o izobrazbi (kopija univerzitetne oziroma ustrezne diplome) in dokazilo o vplačilu upravne takse, ki znaša 163,10 EUR. Taksa se plačuje na račun 01100-1000352594, sklic (11) 21318-7111240-0000LLLL, pri čemer pomeni LLLL tekoče leto (letnica).
(IBAN: SI56011001000352594, SWIFT/BIC: BSLJSI2X, UPN koda namena: GOVT).

Za dodatne informacije lahko pokličete na številko 01 620 3175 (Vesela Venišnik).

januar (7)