01.03.2012

Strokovni izpiti za zastopnike za pravice industrijske lastnine

Spomladanski rok 2012

Izpiti za patentne zastopnike ter za zastopnike za znamke in modele bodo pri Uradu RS za intelektualno lastnino potekali med 30. marcem in 4. aprilom 2012, in sicer:

izpiti za patentne zastopnike

• pisni del: 2. in 3. april od 8.30 do 16.30
  • ustni del: 4. april od 15.00 dalje

izpiti za zastopnike za znamke in modele

• pisni del: 30. marec od 8.30 do 16.30
  • ustni del: 2. april od 15.00 dalje.

Pisni del izpita obsega pri zastopnikih za patente področje patentov, znamk, modelov in geografskih označb, pri zastopnikih za znamke in modele pa samo področje znamk, modelov in geografskih označb. Ustni del poleg navedenega obsega za obe vrsti zastopnikov še področje uveljavljanja pravic industrijske lastnine.

Več o vsebini izpita, vključno s priporočeno literaturo ter primeri izpitnih nalog vprašanj, je na spletni strani o strokovnem izpitu (http://www.uil-sipo.si/uil/dejavnosti/registri/strokovni-izpit-za-zastopnike/).

Rok za prijave je 20. marec. Pisna prijava vključuje osebne podatke, dokazilo o izobrazbi in dokazilo o vplačilu upravne takse, ki znaša 163,10 EUR.

>> Priporočena literatura ter primeri izpitnih nalog in vprašanj

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)