12.02.2018

Strokovni izpiti za zastopnike za pravice industrijske lastnine

Spomladanski izpitni rok 2018

Izpiti za zastopnike za patente in zastopnike za znamke in modele bodo pri Uradu RS za intelektualno lastnino v spomladanskem izpitnem roku potekali po naslednjem razporedu:

izpiti za patentne zastopnike in zastopnike za znamke in modele:

• 16. april: od 9. ure pisni izpit s področja patentov, ki ga opravljajo kandidati za patentne zastopnike, traja lahko največ 6 ur.
  • 17. april: od 9. do 13. ure pisni izpit s področja znamk, modelov in geografskih označb, ki ga opravljajo kandidati za zastopnike za znamke in modele kot tudi kandidati za patentne zastopnike.

Med 23. in 26. aprilom bodo potekali ustni izpiti po naknadno določenem vrstnem redu. Ustni izpit opravljajo kandidati, ki so uspešno opravili pisni del izpita.

Pisni in ustni del izpita obsega za patentne zastopnike področje patentov, znamk, modelov in geografskih označb, za zastopnike za znamke in modele pa samo področje znamk, modelov in geografskih označb. Ustni del poleg navedenega obsega za obe vrsti zastopnikov še splošno področje prava intelektualne lastnine in uveljavljanje pravic industrijske lastnine. Pri pristopu k izpitu potrebujete osebni dokument za verifikacijo identitete kandidata.

Več o vsebini izpita je na voljo na spletni strani urada: http://www.uil-sipo.si/uil/dejavnosti/registri/strokovni-izpit-za-zastopnike/

Urad ne organizira seminarjev za pripravo na izpit.

Urad opozarja kandidate, da na izpitu ni dovoljena uporaba literature (gradiva, viri, zakoni) in elektronskih naprav (telefoni, prenosniki).

Rok za prijavo je najkasneje do 9. aprila 2018. Pisna prijava vključuje osebne podatke (priimek, ime, naslov, izobrazba), dokazilo o izobrazbi (kopija univerzitetne oziroma ustrezne diplome) in dokazilo o vplačilu upravne takse, ki znaša 163,10 EUR. Taksa se plača na račun 01100-1000352594, sklic (11) 21318-7111240-00002017. (IBAN: SI56011001000352594, SWIFT/BIC: BSLJSI2X, UPN koda namena: GOVT).

Za dodatne informacije lahko pokličete na številko 01 620 3100 oziroma pošljete vprašanje na elektronski naslov: sipo(at)uil-sipo.si

maj (6)  april (5)  marec (9)  februar (6)  januar (7)