03.10.2017

Strokovni izpiti za zastopnike za pravice industrijske lastnine

Jesenski izpitni rok 2017

Izpiti za zastopnike za patente in zastopnike za znamke in modele bodo pri Uradu RS za intelektualno lastnino v jesenskem izpitnem roku potekali po naslednjem razporedu:

izpiti za patentne zastopnike in zastopnike za znamke in modele:

• 6. november: ob 8.30 pisni izpit s področja patentov, ki ga opravljajo kandidati za patentne zastopnike, traja največ 6 ur.
  • 7. november: od 8.30 do 13.30 ure pisni izpit s področja znamk, modelov in geografskih označb, ki ga opravljajo kandidati za zastopnika za znamke in modele kot tudi kandidati za patentne zastopnike.

Med 9. in 13. novembrom bodo potekali ustni izpiti po naknadno določenem vrstnem redu. Ustni izpit opravljajo kandidati, ki so uspešno opravili pisni del izpita, patentni zastopniki pa oba pisna izpita.

Pisni in ustni del izpita obsega za patentne zastopnike področje patentov, znamk, modelov in geografskih označb, pri zastopnikih za znamke in modele pa samo področje znamk, modelov in geografskih označb. Ustni del poleg navedenega obsega za obe vrsti zastopnikov še splošno področje prava intelektualne lastnine in uveljavljanje pravic industrijske lastnine.

Več o vsebini izpita je na voljo na spletni strani urada:http://www.uil-sipo.si/uil/dejavnosti/registri/strokovni-izpit-za-zastopnike/

Urad zaenkrat ne organizira pripravljalnih seminarjev.

OPOZARJAMO, DA NA IZPITU NI DOVOLJENA NOBENA LITERATURA (GRADIVA, VIRI, ZAKONI).

Rok za prijave je najkasneje do 25. oktobra 2017. Pisna prijava vključuje osebne podatke (priimek, ime, naslov, izobrazba), dokazilo o izobrazbi (kopija univerzitetne oziroma ustrezne diplome) in dokazilo o vplačilu upravne takse, ki znaša 163,10 EUR. Taksa se plača na račun 01100-1000352594, sklic (11) 21318-7111240-00002017. (IBAN: SI56011001000352594, SWIFT/BIC: BSLJSI2X, UPN koda namena: GOVT).

Za dodatne informacije lahko pokličete na številko 01 620 3175 (Vesela Venišnik) ali 01 620 3103 (Mateja Kržan).

december (8)  november (2)  oktober (8)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)