30.03.2009

Strokovna nagradna ekskurzija za zmagovalce natečaja

Organiziral URSIL v sodelovanju z EPU in Inštitutom za inovativnost in tehnologijo

URSIL je v sodelovanju z Evropskim patentnim uradom in Inštitutom za inovativnost in tehnologijo 19. in 20. marca organiziral dvodnevno strokovno ekskurzijo v München za zmagovalce nagradnih natečajev Eureka! mladi 2008.

Eureka! Ideje mladih in Eureka! Inovacije mladih sta natečaja za najbolj inventivne in podjetniško usmerjene projekte, ki ju v sklopu nacionalnega projekta Ustvarjalni in podjetni mladi organizira Inštitut za inovativnost in tehnologijo. Na natečaj je svoje naloge prijavilo 172 avtorjev in 31 njihovih mentorjev iz 17 slovenskih šol. Mladi nagrajenci so v Münchnu pobližje spoznali delovanje Evropskega patentnega urada in Evropske patentne organizacije, se seznanili s postopki patentiranja izumov in si ogledali münchenski tehnični muzej.

januar (6)