18.09.2008

Strategija pravic industrijske lastnine za Evropo

Sporočilo Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu in Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru

Evropska komisija je v okviru uresničevanja ciljev prenovljene lizbonske strategije julija sprejela Strategijo pravic industrijske lastnine za Evropo (COM/2008/0465 final), v kateri opisuje strateške usmeritve Evropske unije na področju pravic industrijske lastnine v obdobju 2008-2010. Komisija namerava med drugim izvesti ocene o sedanji ureditvi nekaterih pravic, sprejeti več dokumentov in predlagati ukrepe za izboljšanje področja industrijske lastnine.

Svet EU se je pod francoskim predsedstvom na omenjeno sporočilo odzval s pripravo osnutka resolucije o boju proti ponarejanju in piratstvu v globalnem evropskem okviru, katerega obravanava še teče.

avgust (3)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)