07.07.2015

Srbski urad za intelektualno lastnino se pridružuje bazi blagovnih in storitvenih znamk TMview

Srbija vključuje svoje registrirane znamke v mednarodno bazo

Od 6. julija 2015 dalje bodo blagovne in storitvene znamke, registrirane pri Urad za intelektualno lastnino Republike Srbije, na razpolago v bazi iskalnika TMview.

Vključitev Urada za intelektualno lastnino Republike Srbije je rezultat mednarodnega programa sodelovanja, ki ga OHIM - Urad za usklajevanje na notranjem trgu (UUNT) izvaja v sodelovanju s svojimi mednarodnimi sodelavci.

Z zadnjo širitvijo se je število uradov, ki sodelujejo v TMview, povzpelo na 39, bazi znamk pa se jih pridružuje 46.000 iz Srbije. Tako TMview zdaj omogoča dostop in nudi podatke o več kot 25,8 milijona znamk.

Od uvedbe TMview aprila 2010 je spletni iskalnik poiskal več kot 14 milijonov znamk iz 144. držav, najbolj pogosti uporabniki pa so Španci, Nemci in Italijani.

Brezplačna podatkovna zbirka znamk TMview v jezikih pridruženih uradov, tudi v slovenščini, vsebuje bazo znamk, ki se dnevno posodablja. Preko iskalnika lahko prijavitelji preverijo razpoložljivost predlaganega imena znamke, se seznanijo s konkurenčnimi znamkami ter prejemajo določene druge podatke o izbranih znamkah.

Več na www.tmview.org

julij (7)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)