30.01.2009

Spremljanje zadovoljstva strank (2008)

Analiza bienalne ankete o kakovosti poslovanja urada

V skladu s prizadevanji za nenehno izboljševanje kakovosti poslovanja je URSIL novembra 2008 že tretjič zapored izvedel anonimno bienalno anketo o kakovosti poslovanja urada. Anketa, ki je tokrat potekala prek spleta, je zajela prijavitelje pravic industrijske lastnine, ki so v zadnjih dveh letih vložili vsaj eno prijavo, vključno z zastopniki.

Anketne vprašalnike je izpolnilo 110 oziroma nekaj manj kot 7 % od 1628 vabljenih. Skoraj vsi (91 %) pozdravljajo tovrstno preverjanje zadovoljstva strank. Dve tretjini jih meni, da so dovolj dobro seznanjeni z varovanjem intelektualne lastnine ter tudi z vlogo urada pri tem, in so se pripravljeni udeleževati seminarjev in delavnic, ki jih organizira urad. Skoraj polovica anketiranih (48 %) se z uradom sporazumeva prek e-pošte, najpogosteje pa komunicirajo z njim na področju modelov in znamk (63 %), 21 % na področju patentov, skoraj 6 % na področju vzdrževanja pravic in na področju avtorskega prava. Tretjina anketiranih pridobiva informacije o področju intelektualne lastnine prek spletnih strani urada, ki jih večina (41 %) ocenjuje kot dobre. Z oceno odlično pa je večina anketirancev ocenila odnos zaposlenih do strank (45 %), njihovo strokovnost (42 %), razumljivost odgovorov (40 %), hitrost odziva (38 %) ter dostopnost in urejenost urada (29 %). Podobno so bili ocenjeni tudi posamezni sektorji na uradu.

>> Analiza odgovorov na vprašalnik o kakovosti poslovanja urada v letu 2008

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)