01.08.2017

Spremenjen Pravilnik o izvajanju EPK

Spremembe s 1. julijem 2017

1. julija 2017 so na Evropskem patentnem uradu začele veljati nekatere spremembe Pravilnika o izvajanju EPK.

V novem Pravilniku o izvajanju EPK, kot velja od 1. 7. 2017, je spremenjen drugi odstavek 27. pravila (CA/D 6/17), ki določa, da je ne glede na drugi odstavek 28. pravila, rastline ali živali mogoče patentirati, če tehnična izvedljivost izuma ni omejena na neko rastlinsko sorto ali živalsko pasmo ter 28. pravilo (CA/D 6/17), ki določa izjeme glede patentiranja biotehnoloških izumov. Dodan je drugi odstavek, ki določa, da se evropski patenti ne podelijo za rastline ali živali pridobljene izključno s postopkom, ki je v bistvu biološki.

Neuradni prevod se nahaja na povezavi: http://www.uil-sipo.si/fileadmin/upload_folder/novice_dogodki/MP_EPC-pravilnik-2017-julij.pdf

oktober (7)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)