01.02.2017

Spremenjen Pravilnik o izvajanju EPK

Spremembe s 1. januarjem 2017

1. januarja 2017 so na Evropskem patentnem uradu začele veljati nekatere spremembe Pravilnika o izvajanju EPK.

V novem Pravilniku o izvajanju EPK, kot velja od 1. 1. 2017, sta spremenjena drugi odstavek 51. pravila (CA/D 17/16), ki določa kdaj se lahko plača pristojbina za podaljšanje veljavnosti, če le-ta ni plačana do datuma zapadlosti ter drugi odstavek 162. pravila (CA/D 17/16), ki določa kdaj se lahko plača pristojbino za patentne zahtevke, ki ni bila pravočasno plačana.

Neuradni prevod se nahaja na povezavi:  http://www.uil-sipo.si/fileadmin/upload_folder/zakonodaja/MP_EPC-pravilnik-2017-januar.pdf

maj (4)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)