30.12.2011

Spremembe pristojbin za prijave PCT in nova storitev WIPO

Od 1. januarja 2012 dalje

S 1. januarjem 2012 začnejo pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino (WIPO) veljati nove pristojbine za mednarodne (PCT) prijave v skladu z Direktivo skupščine PCT. Spremenjene pristojbine so posledica usklajevanja tečajne razlike med CHF in EUR. Višina novih pristojbin je objavljena na spletni strani WIPO.

S 1. januarjem WIPO uvaja tudi novo storitev za prijavitelje, ki bi želeli svoje izume, zajete v mednarodnih patentnih prijavah, licencirati. Na posebnem obrazcu PCT/IB/382 (»Request for indication of availability for licencing purposes«) ali s pismom, v katerem bodo navedli, da so izumi v PCT prijavi na voljo za licenciranje, bodo lahko zaprosili Mednarodni urad, naj to informacijo vključi v podatkovno zbirko PATENTSCOPE.

september (4)  avgust (7)  julij (10)  junij (13)  maj (9)  april (5)  marec (10)  februar (14)  januar (12)