30.06.2014

Spremembe Pravilnika za izvajanje Pogodbe o sodelovanju na področju patentov

Spremembe s 1. julijem 2014

Od 1. julija 2014 dalje se bo uporabljal spremenjeni Pravilnik za izvajanje Pogodbe o sodelovanju na področju patentov (PCT). Dodana sta pododstavek b prvega odstavka 66. pravila in točka (f) drugega odstavka 70. pravila ter spremenjena je točka (b) prvega odstavka 94. pravila.

Dodani pododstavek b prvega odstavka 66. pravila predpisuje Ustanovi za mednarodni predhodni preizkus izvajanje dopolnilnih poizvedb (top up searches) za dokumente, ki so bili objavljeni ali dostopni tej ustanovi po datumu izdelave poročila o mednarodni poizvedbi, razen v primerih, če ta ustanova meni, da dopolnilna poizvedba ne bi bila koristna.

Dodana točka (f) drugega odstavka 70. pravila predpisuje, da mora biti v Mednarodnem predhodnem poročilu o možnostih patentiranja naveden datum izdelave dopolnilne poizvedbe (top up search) oziroma navedba, da dopolnilna poizvedba  ni bila narejena.

Točka (b) prvega odstavka 94. pravila je spremenjena tako, da je besedilo »prvega odstavka 44. b pravila« črtano.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)