27.12.2012

Spremembe Pravilnika za izvajanje Pogodbe o sodelovanju na področju patentov ter pristojbin za mednarodne (PCT) prijave

Spremembe s 1. januarjem 2013

Od 1. januarja 2013 dalje se bo uporabljal spremenjeni Pravilnik za izvajanje Pogodbe o sodelovanju na področju patentov (PCT).

Spremenjena so pravila 4.15, 53.8 in 90.a5, ki se nanašajo na podpis in pravilo 51.a1 in 2, ki poenostavlja določbe glede prisege ali izjave o izumiteljstvu.

Od istega dne dalje veljajo pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino (WIPO) nove pristojbine za mednarodne (PCT) prijave. Spremenjene pristojbine so posledica usklajevanja tečajne razlike med CHF in EUR. Višina novih pristojbin je objavljena na spletni strani WIPO - http://www.wipo.int/pct/en/fees/index.html.

avgust (4)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)