19.06.2015

Spremembe Pravilnika za izvajanje Pogodbe o sodelovanju na področju patentov in opustitev PCT-EASY funkcionalnosti

Spremembe s 1. 7. 2015

Funkcionalnost PCT-EASY bo s 1. 7. 2015 opuščena. Če bo mednarodna (PCT) prijava vložena 1. 7. 2015 ali kasneje v papirni obliki skupaj s kopijo zahteve za priznanje pravice in povzetka v elektronski obliki v predpisanem kodnem formatu zapisa, bo obravnavana kot papirna vloga in ne bo priznano znižanje pristojbin, kot velja v skladu s 4.a točko Cenika pristojbin za prijave vložene do 30. 6. 2015. Več lahko preberete v PCT novicah - http://www.wipo.int/edocs/pctndocs/en/2015/pct_news_2015_4.pdf.

Od 1. 7. 2015 dalje se bo uporabljal spremenjeni Pravilnik za izvajanje Pogodbe o sodelovanju na področju patentov (PCT). Spremenjeni so drugi odstavek 49.b pravila (ponovna vzpostavitev prednostne pravice), peti odstavek 76. pravila (prevod dokumenta o prednosti), tretji in peti odstavek 90. pravila (zastopniki in drugi predstavniki) in cenik pristojbin (znižanja).

Za prijave vložene 1. 7. 2015 ali kasneje se uporablja nov obrazec PCT/RO/101 »Zahteva« - vsi obrazci so na voljo na http://www.wipo.int/pct/en/forms/.

avgust (4)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)