29.06.2020

Spremembe Pravilnika za izvajanje Pogodbe o sodelovanju na področju patentov

Spremembe s 1. 7. 2020

Od 1. 7. 2020 dalje se bo uporabljal spremenjen Pravilnik za izvajanje Pogodbe o sodelovanju na področju patentov (PCT). Spremenjeni so:

• osemnajsti odstavek 4. pravila (Izjava o vključitvi s sklicevanjem);
  • prvi a odstavek 12. pravila (Pomanjkljivosti in jezik sestavin vključenih s sklicevanjem ter manjkajočih ali napačno vloženih delov);
  • drugi odstavek 15. pravila (Znesek mednarodne prijavne pristojbine);
  • prvi odstavek 16. pravila (Pravica do zaračunavanja pristojbine za poizvedbo);
  • peti (Manjkajoči deli mednarodne patentne prijave), pet a (Napačno vložene sestavine in deli mednarodne patentne prijave), šesti (Potrditev vključitve sestavin in delov s sklicevanjem), sedmi (Roki za vključitev sestavin in delov s sklicevanjem) in osmi (Neskladje z notranjo zakonodajo) odstavek 20. pravila;
  • 26. c pravilo (Popravek ali dodatek navedb pri sklicevanju na prejšnje prijave ali patent);
  • 40. a pravilo (Dodatne pristojbine v zvezi z vključitvijo manjkajočih sestavin ali delov v mednarodno prijavo ali v zvezi  manjkajočimi sestavinami ali deli, za katere se šteje, da so bili zajeti v mednarodni prijavi);
  • drugi odstavek 48. pravila (Vsebina mednarodne prijave); prvi odstavek 51. a pravila (Nekatere dovoljene državne zahteve);
  • drugi odstavek 55. pravila (Prevod mednarodne prijave);
  • drugi odstavek 57. pravila (Znesek in prenos manipulativne pristojbine);
  • prvi odstavek 71. pravila (Prejemniki poročila o mednarodnem predhodnem preizkusu in povezanih dokumentov);
  • prvi odstavek 82. b pravila (Napake, ki se nanašajo na datum vložitve mednarodne prijave in zahtevo za prednost);
  • drugi odstavek 82. c pravila (Nedostopnost elektronskih komunikacijskih sredstev na uradu);
  • prvi odstavek 94. pravila (Dostop do spisa Mednarodnega urada) in
  • drugi odstavek 96. pravila (Uradno obveščanje o prejemu in prenosu pristojbin).

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)