05.07.2012

Sprejet politični dogovor glede enotnega patentnega sodišča

Prelomen korak v prizadevanjih za poenotenje patentnega sistema v EU

29. junija 2012 so države članice EU dosegle politični dogovor glede sedeža enotnega patentnega sodišča in tako odpravile zadnjo oviro pri vzpostavljanju evropskega patentnega sistema in enotnega patenta. Po dolgoletnih pogajanjih je sedaj določeno, da bo sedež Enotnega patentnega sodišča v Parizu, določene pristojnosti pa bosta imeli tudi specializirani enoti v Münchnu in Londonu. Prihodnje enotno patentno sodišče bo ustanovljeno z mednarodnim sporazumom in bo pristojno za postopke kršitev in ničnosti tako evropskih patentov kot enotnih patentov.

>> Več v sporočilu Sveta EU za javnost

avgust (4)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)