18.04.2016

Sporočilo o sprejemu skupne prakse v zvezi z uskladitvijo grafičnih prikazov modelov

Nova uskladitev prakse Urada EU za intelektualno lastnino (EUIPO) in nacionalnih uradov na ravni EU – 7. skupno sporočilo.

15. aprila 2016 nacionalni uradi za intelektualno lastnino in EUIPO na svojih spletiščih objavljamo sporočilo o novi skupni praksi, h kateri se je zavezalo 24 nacionalnih uradov EU (BG, BX, CY, CZ, DE, DK, EE, ES, FR, GR, HR, IE, IS, IT, LT, LV, NO, PL, PT, RO, SI, SK, TR, UK) in EUIPO. Pet nacionalnih uradov sprejeto skupno prakso podpira,vendar je do nadaljnjega ne bo izvajalo (AT, FI, HU, MT in SE).

Skupna praksa s številnimi primeri opredeljuje različne načine prikazanih pogledov modelov (pogledi iz različnih kotov, razstavljeni pogledi, itd.) kot tudi različne možnosti v zvezi z uporabo vizualnih omejitev obsega (črtkane črte, barvno senčenje, itd.). Poleg tega je na voljo pregled standardov kakovosti, ki jih uradi uporabljajo za prijave modela, prejete v elektronski in papirnati različici.

Skupna praksa je objavljena v skupnem sporočilu z namenom izboljšati preglednost, pravno varnost in predvidljivost, ki naj bi prinesle koristi preizkuševalcem in uporabnikom.

Kot pri prejšnjih se bo tudi ta skupna praksa začela izvajati v treh mesecih od datuma objave tega skupnega sporočila.

Več podrobnosti v zvezi z izvajanjem te skupne prakse je na voljo v Sporočilu o skupni praksi in povezanem dokumentu Pogosta vprašanja in odgovori.

januar (7)