20.02.2014

Sporočilo o skupni praksi glede sprejemljivosti klasifikacijskih izrazov

Uskladitev prakse OHIM in nacionalnih uradov na ravni EU – 3. skupno sporočilo

Objava sodbe v zadevi “IP Translator” (junij 2012) je spodbudila urade za intelektualno lastnino v državah članicah EU, Švice in Norveške kot tudi združenja uporabnikov in OHIM k obsežni razpravi glede interpretacije naslovov razredov Nicejske klasifikacije in sprejemljivosti njihovih splošnih navedb blaga in storitev.

Po objavi prvega skupnega Sporočila o izvršitvi sodbe v zadevi "IP Translator” in drugega skupnega Sporočila o skupni praksi glede splošnih navedb iz naslovov razredov Nicejske klasifikacije blaga in storitev, z današnjim dnem vsi nacionalni uradi EU in OHIM hkrati na svojih spletiščih objavljamo tretje Sporočilo o skupni praksi glede sprejemljivosti klasifikacijskih izrazov.

Sodelujoči uradi za intelektualno lastnino smo pripravili sklop smernic, ki bodo v pomoč pri določanju, kdaj je klasifikacijski izraz dovolj jasen in natančen. V smernicah je s primeri pojasnjeno, kdaj je opis proizvodov in storitev dovolj jasen in natančen in kateri so dejavniki, ki k temu pripomorejo.

Z današnjim dnem se na spletiščih nacionalnih uradov za intelektualno lastnino držav članic EU in OHIM prav tako objavita posodobljeno prvo in posodobljeno drugo sporočilo. V posodobljenem Skupnem sporočilu o izvršitvi sodbe v zadevi "IP Translator" so dopolnjene razpredelnice, iz katerih je razvodno, kako vsak urad interpretira obseg zaščite svojih nacionalnih znamk in znamk Skupnosti. V  posodobljenem Skupnem sporočilu o usklajeni praksi glede splošnih navedb iz naslovov razredov Nicejske klasifikacije blaga in storitev so razvidni dopolnjeni podatki v tabelah, ki prikazujejo datum implementacije nove prakse posameznih nacionalnih uradov in OHIM.

september (4)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)