28.12.2015

Sporazumi o varovanju poslovnih skrivnosti v ospredju decembrskega novičnika China IPR SME Helpdesk

Zaščita pravic intelektualne lastnine malih in srednjih podjetij iz EU na Kitajskem

V zadnji številki novičnika China IPR SME Helpdesk je uredništvo v ospredje postavilo sporazume o varovanju poslovnih skrivnosti oz. sporazume o nerazkritju med malim ali srednje velikim podjetjem (MSP) iz EU in kitajskim proizvajalcem, torej sporazume, ki kitajskega proizvajalca obvezujejo k varovanju njemu razkritih poslovnih skrivnosti MSP pred tretjimi osebami.

V člankih Basics of manufacturing non-disclosure agreements in China in Writing a good manufacturing non-disclosure agreement in China tako podjetjem iz EU priporočajo, da pred začetkom poslovnih pogovorov s kitajskimi partnerji podpišejo ne le sporazum o nerazkritju (angleško NDA - Non Disclousure Agreement), temveč sporazum o nerazkritju, neuporabi in neizogibanju (oziroma angleško NNN - Non-disclousure, Non-use, Non-circumvention Agreement).

Uredništvo je pred tem veliko pozornosti namenilo tudi varstvu pravic intelektualne lastnine na področju proizvodnje in prodaje vina (Wine IPR series), zdaj pa napovedujejo izdajo vsebin o varstvu pravic intelektualne lastnine oz. njihovem uveljavljanju pri poslovanju na področju prehrambnih izdelkov in pijač v posebnem informacijskem paketu.

China IPR SME Helpdesk organizira tudi usposabljanja in izobraževalne dogodke tako na Kitajskem kot v EU, tudi v obliki spletnih seminarjev (webinarjev). Pretekle spletne seminarje si lahko ogledate na http://www.china-iprhelpdesk.eu/content/webinars, v njihovem koledarju izobraževalnih dogodkov (http://www.china-iprhelpdesk.eu/events-calendar) pa bodo kmalu objavili tudi program za leto 2016.

Več informacij o Službi za pomoč malim in srednje velikim podjetjem EU pri zaščiti in uveljavljanju pravic intelektualne lastnine na Kitajskem (China IPR SME Helpdesk), ki s finančno podporo Evropske komisije deluje že od 2008, si lahko pridobite na njihovih spletnih straneh http://www.china-iprhelpdesk.eu/, kjer se lahko tudi naročite na njihov redni novičnik.

december (2)  november (9)  oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)