24.12.2009

Sporazum med URSIL in OHIM za leto 2010

Sprejet letni sporazum o sodelovanju z evropskim Uradom za usklajevanje na notranjem trgu (znamke in modeli)

Osnovni cilj sporazuma o sodelovanju med URSIL in OHIM za leto 2010 je promocija sistema varovanja znamk in modelov Skupnosti v Sloveniji. Sporazum naj bi slovenskemu uradu omogočil dvigniti raven seznanjenosti zainteresirane javnosti s sistemom varovanja znamk in modelov Skupnosti ter kakovost in število prijav, ki jih slovenski prijavitelji pošiljajo na OHIM.

Sporazum vključuje šest dejavnosti:

1. vključevanje informacij o sistemu varovanja znamk in modelov Skupnosti v vse oblike obveščanja javnosti o možnostih varovanja znamk in modelov;
  2. priprava in izdaja podrobnejših navodil za prijavitelje znamk in modelov Skupnosti;
  3. vzdrževanje sistema podatkov o senioriteti za znamke Skupnosti in manjša sprememba strukture baze bibliografskih podatkov znamk;
  4. predstavitve sistema varovanja znamk in modelov Skupnosti za mala in srednja podjetja, študente in drugo javnost (seminarji, delavnice ...);
  5. predstavitve sistema varovanja znamk in modelov Skupnosti na sejmih in sorodnih prireditvah (Mednarodni obrtni sejem v Celju in Študentska arena v Ljubljani);
  6. predstavitve novonastajajoče skupne baze članic OHIM za znamke Skupnosti (TM View) na seminarjih in delavnicah.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)