04.03.2008

Sporazum med URSIL in OHIM za leto 2008

Sprejet letni sporazum o sodelovanju z evropskim Uradom za harmonizacijo notranjega trga (znamke in modeli)

Osnovni cilj sporazuma o sodelovanju med URSIL in OHIM za leto 2008 je promocija sistema varovanja znamk in modelov Skupnosti v Sloveniji. Sporazum naj bi slovenskemu uradu omogočil dvigniti raven seznanjenosti zainteresirane javnosti s sistemom varovanja znamk in modelov Skupnosti ter kakovost in število prijav, ki jih slovenski prijavitelji pošiljajo na OHIM.

Sporazum vključuje pet dejavnosti:

1. vključevanje informacij in svetovanje v zvezi z varovanjem znamk in modelov Skupnosti pri vseh oblikah obveščanja o možnostih varovanja znamk in modelov v okviru informacijskih storitev urada (delo sektorja za poizvedbe, posredovanje informacij in promocijo urada), pri delu sektorja za znamke in modele pa tudi pri delu centrov PATLIB pri mariborski in ljubljanski univerzi;
  2. izdaja informativnih tiskovin o sistemu varovanja znamk in modelov v slovenskem jeziku (prevod in priredba dveh knjižic, izdanih v 1500 izvodih), ki bodo na voljo v prostorih urada in na vseh javnih predstavitvah uradovih dejavnosti (seminarji, delavnice, sejmi ...);
  3. vzdrževanje sistema podatkov o senioriteti za znamke Skupnosti, ki ga je urad vzpostavil v letu 2007 in seniorireto vključil v bazo bibliografskih podatkov znamk SIPO-DS;
  4. organiziranje predstavitev (seminarji, delavnice ...) o znamkah in modelih Skupnosti za mala in srednja podjetja, študente in drugo javnost;
  5. predstavitve na sejmih in sorodnih prireditvah: sistem varovanja znamk in modelov Skupnosti bo urad tudi v letu 2008 predstavil na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju (september) in Študentski areni v Ljubljani (oktober).

>> Povzetek sporazuma v angleščini

julij (4)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)