17.02.2014

Sodišče EU je sprejelo sodbo v zvezi z dajanjem na voljo javnosti

Avtorsko pravo na ravni EU - "Linkanje" na prosto dostopne spletne strani ne pomeni priobčitve javnosti

Odločitev Sodišča EU zadevi C-466/12 z dne 13. 2. 2014:

"1. Člen 3(1) Direktive 2001/29/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 22. maja 2001 o usklajevanju določenih vidikov avtorske in sorodnih pravic v informacijski družbi je treba razlagati tako, da to, da eno spletno mesto vsebuje klikljive povezave do del, ki so prosto dostopna na drugem spletnem mestu, ne pomeni priobčitve javnosti, kot je opredeljena v tej določbi.

2. Člen 3(1) Direktive 2001/29 je treba razlagati tako, da nasprotuje temu, da lahko država članica imetnikom avtorske pravice zagotavlja širše varstvo s tem, da določi, da pojem priobčitev javnosti zajema več dejanj, kot je določeno v tej določbi."

Celotna sodba je dostopna na spletnem mestu Sodišča EU na povezavi http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=147847&pageIndex=0&doclang=SL&mode=req&dir=&occ=first&part=1&cid=49398.

oktober (9)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)