14.02.2014

Sodišče EU je sprejelo sodbo v zvezi s ponarejenimi izdelki

Uveljavljanje pravic IL na ravni EU

Odločitev Sodišča EU zadevi C-98/13 (postopek predhodnega odločanja) z dne 6. 2. 2014: "Uredbo Sveta (ES) št. 1383/2003 z dne 22. julija 2003 o carinskem ukrepanju zoper blago, glede katerega obstaja sum, da krši določene pravice intelektualne lastnine, in o ukrepih, ki jih je treba sprejeti zoper blago, glede katerega je ugotovljeno, da je kršilo take pravice, je treba razlagati tako, da imetnik pravice intelektualne lastnine na blagu, ki se osebi, ki prebiva na ozemlju države članice, proda prek spletne trgovine v tretji državi, uživa ob vnosu tega blaga na ozemlje te države članice varstvo, ki mu je podeljeno z navedeno uredbo, že zgolj na podlagi nakupa navedenega blaga. Za to ni potrebno, da bi bilo zadevno blago pred prodajo poleg tega predmet ponudbe za prodajo ali oglaševanja, naslovljenega na potrošnike v tej državi."

Celotna sodba je dostopna na spletnem mestu Sodišča EU na povezavi http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=147506&pageIndex=0&doclang=SL&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=411260.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)