08.08.2013

Slovenska udeležba na prvem javnem spletnem seminarju OHIM v samem vrhu

Pretekli webinar OHIM o taksonomiji – uporabniški vidik

24. julija letos je OHIM (Urad za usklajevanje na notranjem trgu - znamke in modeli) v okviru svoje Akademije za intelektualno lastnino (IP Academy) organiziral prvi javni spletni seminar (webinar) na temo taksonomije, novega orodja za klasifikacijo blaga in storitev pri registraciji znamke.

Veseli nas, da ste se slovenski uporabniki odzvali vabilu in se udeležili seminarja v velikem številu. Prek 350 udeležencev se je udeležilo seminarja na daljavo iz 119 različnih krajev, med katerimi je udeležba iz Slovenije zasedla visoko 4 mesto in se uvrstila pred številne države z veliko močnejšim inovacijskim okoljem.

S taksonomijo, ki bo kot orodje uradno dostopna predvidoma novembra 2013, uporabniki v postopku registracije znamke lažje, bolj pregledno in natančneje določijo obseg varstva blagovne oziroma storitvene znamke. Orodje je rezultat sodelovanja OHIM z nacionalnimi uradi za intelektualno lastnino in bo z namenom usklajevanja praks predvidoma na voljo v vseh držav članicah EU. Več o taksonomiji lahko preberete na www.TMDN.org, na spletnem portalu programa za usklajevanje, sicer pa bo ta funkcionalnost vključena tudi v orodje TMclass, ki je že v uporabi.

Posnetek spletnega seminarja skupaj z nekaterimi vprašanji in odgovori je na voljo na naslovu http://oami.europa.eu/ows/rw/news/showItem.en.do?id=2986.

Komentarje, predloge in kritike glede taksonomije in spletnega seminarja nam lahko pošljete na info(at)uil-sipo.si.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)