04.09.2007

Slovenija med novimi državami članicami EU prijavi največ evropskih patentov

Slovenija po številu prijav evropskih patentov na milijon prebivalcev prva med novimi članicami EU v letu 2006

Po podatkih Evropskega patentnega urada za leto 2006 (Letno poročilo EPU 2006) je Slovenija med novimi državami članicami EU prijavila največ evropskih patentov na milijon prebivalcev. Slovenski prijavitelji so pri EPU v preteklem letu namreč vložili 91 evropskih patentnih prijav. Slovenija s tem nadaljuje uspešen trend iz leta 2005, ko je s 185 prijavami tudi pri skupnem številu vseh vloženih patentnih prijav (mednarodne, evropske in nacionalne prijave) na milijon prebivalcev dosegla vrh med novimi državami članicami EU.

avgust (4)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)