01.12.2017

Skupno sporočilo o prikazu novih vrst znamk

Odprava zahteve po grafičnem prikazu

Ena glavnih sprememb nove direktive o blagovnih znamkah je odprava zahteve po grafičnem prikazu, ki bo omogočila sprejem novih vrst blagovnih znamk.

Ker nova direktiva o blagovnih znamkah ne vsebuje podrobnih opredelitev vrst blagovnih znamk in ne določa natančnih zahtev glede njihovega prikaza, so uradi držav članic za intelektualno lastnino že pred sprejetjem zakonodajnih ukrepov v državah članicah prostovoljno dosegli soglasje za enotno in dosledno usklajeno regulativno okolje.

Dokument je zgolj izkaz doseženega soglasja med uradi za intelektualno lastnino držav članic in nima pravno zavezujočega učinka na nacionalni zakonodajni postopek držav članic.

Povezava do dokumenta: Skupno sporočilo o prikazu novih vrst znamk

december (8)  november (2)  oktober (8)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)