28.10.2009

Sestanek z glasbenimi ustvarjalci

Kolektivno upravljanje avtorske in sorodnih pravic

26. oktobra je bil na Uradu RS za intelektualno lastnino sestanek z glasbenimi ustvarjalci Janom Plestenjakom, Tomijem Megličem, članom skupine Siddartha, Tomislavom Jovanovičem, članom skupine Dan D, Matjažem Jelenom, članom skupine Šank Rock, in Dušanom Zoretom, ki so opozorili na dprta vprašanja, s katerimi se srečujejo avtorji glasbe v Sloveniji. V pogovoru je bila med drugim izražena skupna želja po preglednem delovanju kolektivnih organizacij in pričakovanje urada, da avtorji sami dejavno iščejo rešitve v duhu sodobnega urejanja avtorskih pravic v EU, se med seboj dogovarjajo in sporazumno rešujejo odprta vprašanja. Urad jim bo v okviru svojih pristojnosti pri tem pomagal in svetoval.

januar (7)