29.03.2010

Sestanek s predstavniki Zveze sindikatov vseh glasbenikov Slovenije (ZSVGS)

Varovanje avtorske in sorodnih pravic

Na sestanku s predstavniki Zveze sindikatov vseh glasbenikov Slovenije (ZSVGS), ki je potekal pri URSIL 26. marca, so predsednik Dušan Zore ter podpredsednika Dare Petrič in Aleš Benko predstavili stališče ZSVGS glede varovanja avtorske in sorodnih pravic. Varovanje naj bi bilo konstruktivno, pregledno in učinkovito, ustrezne rešitve pa naj bi poiskali skupaj z uporabniki varovanih del. Predstavili so tudi svoja stališča glede zakonskega urejanja navedenega področja in reševanja najbolj aktualnih vprašanj, ki jih zakon ne ureja ustrezno ali bi jih lahko urejal drugače.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)