26.10.2009

Sestanek s predstavnico lokalnih in regionalnih radijskih postaj in članom skupine Atomik Harmonik

Kolektivno upravljanje avtorske in sorodnih pravic

22. oktobra je bil na Uradu RS za intelektualno lastnino sestanek z mag. Rino Klinar, predstavnico GIZ lokalnih in regionalnih radijskih postaj Slovenije. Pogovor se je nanašal na urejanje odnosov med omenjenimi organizacijami, ki naj bi bili v prihodnje bolj natančno in predvidljivo urejeni, pri čemer naj bi se upoštevala dobra praksa iz primerljivih držav EU. Urad pozdravlja in vzpodbuja iskanje sporazumnih rešitev med kolektivnimi organizacijami in radijskimi postajami v interesu uspešnega sodelovanja med omenjenimi subjekti v prihodnje.

Istega dne je bil na Uradu RS za intelektualno lastnino tudi sestanek z Janijem Pavcem, članom skupine Atomik Harmonik, ki je predstavil nekatera odprta vprašanja, s katerimi se srečujejo avtorji in izvajalci avdiovizualnih del v Sloveniji. V pogovoru je bila izražena želja po preglednem delovanju kolektivnih organizacij in tudi pričakovanje urada, da avtorji in izvajalci sami dejavno iščejo rešitve v duhu sodobnega urejanja avtorske in sorodnih pravic v EU. Strani sta se dogovorili za vzajemno obveščanje glede odprtih vprašanj, da bi se zagotovila njihovo čim bolj učinkovito reševanje in pregledno poslovanje kolektivnih organizacij.

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)