31.01.2011

Sestanek o odprtih vprašanjih kabelske retransmisije avdiovizualnih del

Kolektivno upravljanje avtorske in sorodnih pravic

27. januarja 2011 je Urad RS za intelektualno lastnino organiziral sestanek, na katerem so bila obravnavana odprta vprašanja v zvezi s kabelsko retransmisijo avdiovizualnih del. Sestanka so se udeležili predstavniki Zavoda AIPA, Združenja SAZAS, AGICOA Europe, Mediagroup RTL Nemčija, European Broadcasting Union (EBU), Združenja kabelskih operaterjev Slovenije, Tržnega inšpektorata, Urada za varstvo konkurence, Komisije za preprečevanje korupcije in VG Media.

Na sestanku je urad predstavil zakonsko ureditev navedenega področja in odgovarjal na vprašanja udeležencev.

Dogovore na področju kabelske retransmisije medsebojno urejajo deležniki, urad pa pozdravlja vsa njihova prizadevanja in aktivnosti, ki bodo zagotavljali spoštovanje slovenskega pravnega reda in odločitev urada, spodbujali varstvo in spoštovanje avtorske in sorodnih pravic ter doprinesli k medsebojnim dogovorom, ki bodo v največji možni meri upoštevali interese vseh deležnikov.

avgust (4)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)