26.03.2015

Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani v letu 2015

Pri ocenjevanju natečajnih projektov sodeloval tudi URSIL

Univerza v Ljubljani je včeraj podelila Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani za 2015. Natečaj za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo, ki ga Univerza v Ljubljani skupaj z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem (LUI) organizira že pet let zapored, predstavlja spodbudo za trženje vseh tehnoloških in netehnoloških inovacij ter inovativnih podjetniških idej, nastalih na Univerzi v Ljubljani. Namen natečaja je vsako leto spodbuditi inovativne posameznike, da svoje inovacije komercializirajo – bodisi v obliki lastnega podjetja bodisi v kakšni drugi obliki (npr. v obliki patenta). Z vidika vrednotenja in upravljanja pravic intelektualne lastnine je zato v natečaju na povabilo LUI in Univerze v Ljubljani sodeloval tudi predstavnik Urada RS za intelektualno lastnino s področja raziskav, poizvedb in promocije. Za udeležence natečaja je bil v sodelovanju z LUI izvedena tudi delavnica o intelektualni lastnini in njeni uporabi v komercialne namene.

In rezultati? Odziv na natečaj je bil velik tudi letos, prijavilo se je 31 inovativnih idej. Izmed devetih finalistov je komisija izbrala tri zmagovalne inovacije: 1. mesto je pripadlo projektu z naslovom Tiskarska barva za ireverzibilne temperaturne indikatorje z nizko temperaturo aktivacije; 2. mesto inovaciji z imenom LACEnano; 3. mesto pa projektu z naslovom iTreeAssay. Avtorji vseh treh inovacij so prejeli podporo pri komercializaciji inovacije in denarno nagrado iz Rektorjevega sklada, v skupni vrednosti 6000 evrov.

>> Več o natečaju in podelitvi

avgust (6)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)