28.02.2008

Rekordno število prijav za mednarodno registracijo znamk v letu 2007

9,5 odstotna rast števila vloženih prijav

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je v svojem sporočilu za javnost PR/2008/537 z dne 27.2.2008 objavila, da je bilo v letu 2007 vloženo rekordno število prijav za mednarodno registracijo znamk po madridskem sistemu, in sicer je bilo vloženih kar 39.945 prijav, kar pomeni 9,5 odstotno rast v primerjavi z letom 2006.

Že petnajsto leto zapored je največ prijav prispelo iz Nemčije, sledijo pa Francija, Združene države Amerike in Evropska unija. Kitajska ohranja vodilno mesto med državami, v katerih želijo podjetja varovati svoje znamke, kar kaže na porast poslovnih aktivnosti tujih podjetij na Kitajskem.

oktober (10)  september (5)  avgust (7)  julij (10)  junij (13)  maj (9)  april (5)  marec (10)  februar (14)  januar (12)