20.11.2009

Razmislek o evropskem enotnem trgu za spletne vsebine

Javno vabilo Evropske komisije k predložitvi mnenj

Evropska komisija je objavila dokument Creative Content in a European Digital Single Market: Challenges for the Future, s katerim poziva k razmisleku glede oblikovanja evropskega digitalnega enotnega trga za ustvarjalne vsebine, kot so knjige, glasba, filmi in videoigre. Študije namreč kažejo, da bi lahko na enotnem trgu ustvarili štirikrat višje prihodke iz maloprodaje, če bi industrija in javni organi sprejeli jasne in uporabnikom prijazne ukrepe. Dokument opisuje trenutne izzive na tem področju in poudarja pomen avtorskih pravic kot temelja ustvarjalnosti v evropski kulturni dediščini.

Komisija vabi zainteresirano javnost – imetnike pravic, potrošnike in komercialne uporabnike – da do 5. januarja 2010 sporočijo pripombe k dokumentu, zlasti glede možnih ukrepov, opisanih v 5. poglavju. Pripombe pošljite po elektronski pošti na dva naslova: avpolicy(at)ec.europa.eu in markt-d1(at)ec.europa.eu. Objavljene bodo na spletni strani Komisije, razen ob izrecno izraženem zadržku. Več na http://ec.europa.eu/avpolicy/other_actions/content_online/index_en.htm.

avgust (6)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)