10.11.2006

Publikacija Izumi in patenti

Urad je izdal prevod knjižice Izumi in patenti, ki je namenjena šolarjem.

Urad je izdal prevod knjižice Izumi in patenti, ki je namenjena šolarjem. Publikacija je prevod knjižice Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO). Gre za prvo iz niza publikacij s skupnim naslovom Uči se iz preteklosti, ustvarjaj prihodnost, s katerimi želi WIPO otrokom in mladini priznati pomen, ki ga imajo kot ustvarjalci naše prihodnosti.

V knjižici lahko šolarji pridobijo osnovne informacije o izumih in patentih prek iger, miselnih vaj in konkretnih primerov izumiteljev. Prikazana je tudi pot do izuma, ki naj bi jih spodbudila k izumljanju in patentiranju izumov, na koncu pa so dodani še odgovori k igram, izumiteljev glosar in dnevnik izumov, tako da lahko sledimo delu mladega izumitelja.

Publikacija je brezplačna in je na voljo v čitalnici urada.

januar (7)