05.10.2016

Prva podelitev nagrad DesignEuropa Awards

Nagrado bo podelil EUIPO 30. novembra letos v Milanu

Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) je letos prvič razpisal nagradni natečaj za dosežke na področju oblikovanja in sicer za najboljši model (design) EU oziroma za oblikovalce ali imetnike, ki uspešno uporabljajo registriran model Skupnosti. Kandidati so lahko sodelovali v treh kategorijah in sicer so se potegovali za nagrado za industrijsko oblikovanje, nagrado za mala in rastoča mlada podjetja ter za nagrado za življenjsko delo.

Pri ocenjevanju poslanih modelov so sodelovali strokovnjaki s področja oblikovanja, poslovnega okolja in pravic intelektualne lastnine, pri izboru pa so upoštevali estetsko vrednost in vizualno privlačnost prijavljenih modelov, vpliv prijavljenih modelov na trg ter učinkovito trženje in upravljanje pravic intelektualne lastnine.

Pri EUIPO je bilo doslej registriranih že skoraj milijon modelov, nagrada pa želi odlikovati tista podjetja in oblikovalce, ki tržišču ponujajo vrhunsko oblikovanje.

Več: https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/designeuropa

avgust (3)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)