07.12.2017

Projekt Agorateka

Urad in EUIPO o dostopu do legalnih vsebin

Urad RS za intelektualno lastnino (URSIL) skupaj z Uradom Evropske Unije za intelektualno lastnino (EUIPO) je organiziral predstavitev projekta AGORATEKA (The European online content portal). Gre za platformo EUIPO oziroma Opazovalnega urada za boj proti kršitvam pravic intelektualne lastnine (Observatorij), ki naj bi uporabnikom omogočila in olajšala dostop do legalnih digitalnih vsebin na svetovnem spletu (glasba, TV in filmi, e-knjige, video in računalniške igre, športni dogodki itd.). URSIL kakor tudi udeleženci dogodka so se strinjali, da bi oblikovanje podobne enotne platforme v Republiki Sloveniji uporabnikom olajšalo dostop do varovanih vsebin in hkrati okrepilo spoštovanje pravic intelektualne lastnine.

december (8)  november (2)  oktober (8)  september (9)  avgust (6)  julij (4)  junij (3)  maj (6)  april (7)  marec (8)  februar (4)  januar (4)