04.11.2015

Pristop Alžirije k Madridskemu protokolu poenostavlja postopek za mednarodno registracijo znamk

Od 31. 10. 2015 en sam obrazec za vse mednarodne zahtevke

31. 10. 2015 je Madridski protokol začel veljati tudi v Alžiriji. S tem je Protokol postal veljaven v vseh pogodbenicah Madridske unije, kar je poenostavilo postopek za mednarodno registracijo znamk. Madridski sistem sedaj deluje kot enoten sistem pogodb in uvaja številne praktične spremembe, ki so podrobneje opisane v dokumentu WIPO http://www.wipo.int/edocs/madrdocs/en/2015/madrid_2015_39.pdf.

Pomembna je med temi spremembami predvsem uporaba enega enotnega obrazca MM2 za vse mednarodne zahtevke. Več o spremembah postopka registracije na http://www.wipo.int/madrid/en/news/2015/news_0020.html.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)