07.08.2020

Priprave na spremembe

Brexit

Ob koncu prehodnega obdobja, ki se izteče 31. decembra 2020, bo izstop Združenega kraljestva iz pravnega reda EU, notranjega trga in carinske unije neizogibno ustvaril ovire za trgovino in čezmejne izmenjave, ki jih danes ni. Za državljane in podjetja to prinaša številne posledice na področju carinskih formalnosti, finančnih storitev, prevoza, poklicnih kvalifikacij, potovanj, turizma, mobilnega gostovanja in pravic intelektualne lastnine.

Evropska komisija zato sproti objavlja različne informacije v zvezi z izstopom.

Več je na tej povezavi.

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)