09.03.2011

Prihodnost Sodišča za evropske patente in patente Skupnosti

Mnenje SES glede sporazuma o ustanovitvi sodišča

Sodišče Evropskih skupnosti je 8. marca 2011 podalo težko pričakovano mnenje glede združljivosti mednarodnega sporazuma o vzpostavitvi sodišča za spore v zvezi z evropskimi patenti in prihodnjimi patenti Skupnosti s pravom Unije. Sodišče meni, da tak sporazum s pravom Unije ni združljiv, saj med drugim jemlje državam članicam Evropske patentne konvencije pristojnost za reševanje omenjenih sporov. Evropska komisija bo po proučitvi mnenja poskušala najti ustrezne rešitve, države članice pa bodo o njem razpravljale na eni od naslednjih sej.

Obrazložitev mnenja

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)