18.10.2016

Prenovljen iskalnik patentov Espacenet

Espacenet omogoča dostop do več kot 90 milijonov dokumentov

Prek spletne strani Urada RS za intelektualno lastnino je na voljo posodobljen in prenovljen iskalnik patentov Espacenet, ki preko slovenskega vmesnika omogoča dostop do več kot 90 milijonov patentnih dokumentov od 19. stoletja do danes. Iskalnik, ki ga je vzpostavil in ga vzdržuje Evropski patentni urad, je bil v prvi izdaji dostopen v slovenskem jeziku že leta 2001, od sedaj dalje pa vsebuje nove možnosti iskanja in upravljanja z dobljenimi podatki.

Espacenet je hitro in učinkovito orodje, namenjeno začetnikom in izkušenim uporabnikom, s katerim se lahko na podlagi različnih iskalnih zahtev preveri patentne objave ter podatke, ali so posamezni patenti podeljeni, veljavni ipd.

Več na: https://si.espacenet.com/

januar (6)