19.05.2016

Preglednica učinkovitosti pravosodja 2016

Izsledki raziskave: učenje drug od drugega za izboljšanje učinkovitosti nacionalnih pravosodnih sistemov

Evropska komisija (EK) je 11. aprila 2016 objavila poročilo : »The 2016 EU Justice Scoreboard« oziroma objavila poročilo o stanju v pravosodju EU v letu 2016, ki daje primerjalen pregled učinkovitosti, kakovosti in neodvisnosti pravosodnih sistemov v državah članicah EU. Namen pregleda je pomagati nacionalnim organom pri njihovih prizadevanjih za izboljšanje njihovih pravosodnih sistemov s primerjavo podatkov.
Tako je bilo med drugim ugotovljeno, da se je povprečni čas sodnega spora vezanega na pravice iz registrirane Znamke EU (bivša Znamka skupnosti) v Republiki Sloveniji v zadnjih treh letih (od 2012-do 2014) skrajšal skoraj za polovico, kot je razvidno iz spodnjega grafa:

Več o raziskavi si lahko preberete na naslednji povezavi: http://ec.europa.eu/justice/newsroom/effective-justice/news/160411_en.htm

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)