01.10.2010

Predstavitev dopolnil pravilnika o izvajanju EPK in druge aktualne teme

Preizkuševalci EPU s področja farmacije 14.10. ob 14h na URSIL

V času med 13. in 15. oktobrom 2010 bo skupina patentnih preizkuševalcev Evropskega patentnega urada (EPU) obiskala Slovenijo z namenom izmenjave mnenj na področju intelektualne lastnine. Poleg Urada RS za intelektualno lastnino bodo obiskali še nekatere prijavitelje evropskih patentnih prijav in patentne zastopnike.

14. oktobra 2010 ob 14. uri bodo patentni preizkuševalci EPU s področja farmacije v prostorih urada predstavili naslednje aktualne teme:

• dopolnila Pravilnika o izvajanju Konvencije o podeljevanju evropskih patentov (EPC) v smislu izboljšanja kakovosti vloženih patentnih prijav in izboljšanja postopka podelitve patentov,
  • nedavne odločitve razširjenega pritožbenega senata na področju farmacije,
  • postopek podelitve patenta pri EPU glede zahtevkov za prvo in drugo medicinsko uporabo,
  • ocenjevanje inventivnosti izumov pri EPU.

Predstavitvi bo sledila razprava (vprašanja se lahko nanašajo tudi na kakšno drugo zanimivo temo).

Udeležba je brezplačna, delovni jezik bo angleščina, dogodek pa naj bi se zaključil ob 17. uri.

Vljudno vabljeni

Prosimo vas, da svojo udeležbo prijavite do torka, 12. oktobra 2010 po elektronski pošti na naslov info(at)uil-sipo.si.

oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)