24.09.2013

Predlog spremembe Zakona o industrijski lastnini (ZIL) - 67. člen

Jasna določitev pričetka teka subjektivnega roka in uvedba objektivnega roka za vložitev zahteve v primeru nadaljevanja postopka po zamudi

Vlada je na predlog URSIL v obravnavo v Državni zbor RS vložila Predlog spremembe Zakona o industrijski lastnini (ZIL). Predlagana je sprememba 67. člena veljavnega zakona (ZIL-1), s katerim se pri institutu nadaljevanja postopka po zamudi jasneje določa pričetek teka subjektivnega roka in uvaja objektivni rok za vložitev zahteve. Gre za manj zahtevno spremembo veljavnega zakona, ki ne bo vplivala na temeljno ureditev pravic industrijske lastnine, bo pa zagotovila večjo pravno varnost glede veljavnih pravic, zato je predlagana obravnava po skrajšanem postopku.

>> Objava Zakona o spremembi ZIL na spletišču državnega zbora

september (3)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)