11.02.2015

Pravnomočnost sklepa urada o upravljanju pravic v primeru kabelske retransmisije avtorskih del s področja književnosti, znanosti, publicistike in njihovih prevodov

Zavrnjena tožba ZAMP - Združenja avtorjev Slovenije

Upravno sodišče RS je s sodbo št. I U 873/2014-16 z dne 3. 2. 2015 zavrnilo tožbo Združenja avtorjev in nosilcev malih in drugih avtorskih pravic Slovenije (ZAMP - Združenje avtorjev Slovenije) zoper sklep Urada RS za intelektualno lastnino (urad) št. 31222-2/2014-15/106 z dne 22. 4. 2014, ki je tako postal pravnomočen.

S tem sklepom je urad kolektivni organizaciji ZAMP - Združenje avtorjev Slovenije odredil, da odpravi kršitev prvega odstavka 146. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in v roku šestih mesecev od vročitve sklepa prične upravljati s pravicami avtorjev del s področja književnosti, znanosti, publicistike in njihovih prevodih v primeru kabelske retransmisije teh del.

september (5)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)