23.05.2008

Pravice intelektualne lastnine na Kitajskem – novi storitvi

Služba za pomoč evropskim imetnikom pravic IL in spletna storitev za strojno prevajanje patentnih poizvedb

1. Služba za pomoč evropskim malim in srednjim podjetjem pri varovanju in uveljavljanju PIL na Kitajskem

Ob finančni podpori generalnega direktorata za podjetništvo in industrijo Evropske komisije (projekt EU-China IPR2) je v maju začela delovati služba za zagotavljanje pomoči na področju varstva in uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (PIL) na Kitajskem za evropska mala in srednje velika podjetja. Službo so 7. maja slovesno predstavili v Pekingu, v Bruslju pa jo bodo predstavili 23. maja.

Služba za pomoč imetnikom PIL na Kitajskem (China IPR Helpdesk), ki ima pisarne v večjih kitajskih mestih, bo evropskim podjetjem svetovala pri pripravi strategije za varstvo teh pravic pri nastopu na kitajskem tržišču in praktičnih odločitvah v zvezi z njimi, organizirala delavnice in druge oblike izobraževanja ter nudila pomoč pri kršitvah pravic, vendar podjetij v sodnih sporih ne bo zastopala. Storitve te službe, ki si jih lahko zagotovite tudi prek telefona ali spletno zastavljenih vprašanj, so brezplačne. Več informacij na www.china-iprhelpdesk.eu.

2. Spletna storitev za strojno prevajanje patentnih poizvedb (kitajsko-angleško)

Kitajski državni urad za intelektualno lastnino od 25. aprila dalje ponuja brezplačno spletno storitev za strojno prevajanje patentnih poizvedb. Storitev omogoča poizvedbe v angleškem jeziku po bibliografskih podatkih in izvlečkih objavljenih kitajskih patentnih dokumentov. Podrobnejše informacije v novici EPU z dne 30.4.2008.

december (2)  november (9)  oktober (14)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)