17.09.2007

Poziv Evropske komisije - imenovanje strokovnjakov v delovno skupino

Imenovanje strokovnjakov v delovno skupino EK za projekt s področja intelektualne lastnine »Dobre prakse«

Objavljamo poziv Evropske komisije k imenovanju strokovnjakov v delovno skupino za projekt s področja intelektualne lastnine »Dobre prakse«.

Namen projekta je proučiti stanje na področju ukrepov za uveljavljanje pravic intelektualne lastnine in spodbuditi oblikovalce politike v EU, da na tem področju utrdijo obstoječe ukrepe oziroma uvedejo nove. V okviru projekta bo izdelan izčrpen katalog ukrepov, ki bo objavljen tudi na internetu in bo dobrodošla pomoč zlasti malim in srednjim podjetjem, identificirane bodo dobre prakse pri teh ukrepih in izdelana priporočila glede politike njihovega izvajanja.

Komisija vabi države članice EU, države EGP (Norveška, Lihtenštajn in Islandija) ter države kandidatke, da predlagajo strokovnjake za delo v tej skupini (največ dva na državo, in sicer enega iz državne uprave in enega iz gospodarstva). Delo skupine bo potekalo v letu 2008 (predvidoma štirje sestanki, konferenca ter redno dopisovanje po elektronski pošti v zvezi z zbranimi podatki). Več o projektu in kriterijih glede izbire strokovnjakov je v prilogah k pozivu Komisije.

Prosimo, da predloge za slovenskega strokovnjaka za delo v omenjeni skupini, skupaj z njegovimi kontaktnimi podatki in življenjepisom, sporočite najpozneje do 5. oktobra 2007 kontaktni osebi na Direktoratu za podjetništvo in konkurenčnost Ministrstva za gospodarstvo, ki bo predlog poslalo Evropski komisiji.

Kontaktna oseba:

Natalija Medica, podsekretarka

Direktorat za podjetništvo in konkurenčnost

Ministrstvo za gospodarstvo

Kotnikova 5, Ljubljana