26.02.2009

Poziv EPU za vodjo projektne skupine v Srbiji

Projektno vodenje in upravljanje v okviru predpristopne pomoči EU – Beograd, 36 mesecev

Evropski patentni urad (EPU) je prevzel izvajanje projekta na področju intelektualne lastnine v Srbiji, ki ga financira Evropska unija v okviru predpristopne pomoči (IPA – Instrument for Pre-Accession Assistance). Cilj projekta je ustanovitev izobraževalno-informacijskega centra za intelektualno lastnino pri Uradu za intelektualno lastnino Republike Srbije (IPO). Projekt zajema tri osnovne dejavnosti:

1. ustanovitev centra: usposabljanje osebja, dogovori glede tehnične opreme;
  2. vzpostavitev in vodenje nacionalne mreže vseh, ki delujejo na področju širjenja znanja o intelektualni lastnini, z vključevanjem institucionalnih in neinstitucionalnih deležnikov; mrežo vzpostavi in vodi IPO;
  3. podpora osebju centra, zlasti pri promociji znanja o IL, s posebnim poudarkom na malih in srednjih podjetjih ter tehničnih univerzah.

Vodja lokalne projektne skupine (Local Team Leader) bo s sedeža v Beogradu skupaj s pomočnikom (Project Assistant) vodil izvajanje dejavnosti po dogovoru s projektnim direktorjem pri EPU v Münchnu. Vodja projektne skupine mora obenem tudi zagotavljati povezavo med EPU kot nosilcem projekta in IPO, pa tudi povezavo z Evropsko komisijo.

Vodenje projektne skupine bo izbrani kandidat/kandidatka prevzel/a kot zunanji izvajalec EPU, delo pa financira EK.

Zainteresirani kandidati morajo izpolnjevati pogoje v skladu s predpisi Evropske komisije, svoj življenjepis in motivacijsko pismo (v angleščini) pa morajo na e-naslov ipa.iprnational(at)gmail.com poslati najkasneje do 5. marca 2009. Potrebno je navesti tudi pričakovanja glede plače. Razgovori bodo predvidoma potekali v Beogradu v sredini marca.

Podrobnosti o pogojih v pozivu EPU.

julij (2)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)