27.08.2015

Posodobljene smernice OHIM za presojanje v postopkih v zvezi z znamko in modelom Skupnosti

Drugi sklop posodobljenih smernic prinaša večjo doslednost in predvidljivost za uporabnike

1. avgusta 2015 je stopil v veljavo drugi sklop posodobljenih smernic OHIM, sprejetih s sklepom Predsednika OHIM z dne 8. 7. 2015.

Smernice OHIM (Guidelines for Examination in the Office for Harmonization in the Internal Market (Trade Marks and Designs) on the Community Trade Marks and on Registered Community Designs) so glavna referenčna točka za vse deležnike sistema znamke in modela Skupnosti, saj jih seznanjajo z najnovejšimi informacijami o praksah preizkušanja OHIM. Posodobljene smernice pomenijo večjo doslednost presojanja in s tem predvidljivost za uporabnike. Smernice odražajo prakso urada ter presojo v najpogostejših scenarijih, ne pomenijo pa zakonodajnega besedila in tako niso zavezujoče.

Posodobljene smernice, ki so skladne s strateškim načrtom OHIM, so na voljo na https://oami.europa.eu/ohimportal/sl/manual-of-trade-mark-practice (znamka Skupnosti) in https://oami.europa.eu/ohimportal/sl/manual-of-designs-practice (model Skupnosti), povzetek glavnih sprememb pa je objavljen v julijski številki novičnika OHIM "Alicante News" na https://oami.europa.eu/ohimportal/sl/alicante-news (znamka Skupnosti str. 8–15, model Skupnosti str. 16).

OHIM bo o posodobljenih smernicah 9. septembra 2015 organiziral tudi spletni seminar (webinar) za zainteresirano javnost. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani OHIM https://oami.europa.eu/knowledge/calendar/view.php?view=day&cal_d=9&cal_m=9&cal_y=2015#event_268.

avgust (6)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)