06.03.2015

Pomoč pri zaščiti pravic intelektualne lastnine malih in srednjih podjetij EU na Kitajskem

Storitve China IPR SME Helpdesk v letu 2015

Služba za pomoč evropskim malim in srednje velikim podjetjem pri zaščiti in uveljavljanju pravic intelektualne lastnine na Kitajskem (China IPR SME Helpdesk), ki ima pisarne v večjih kitajskih mestih, evropskim podjetjem svetuje glede upravljanja teh pravic na kitajskem tržišču in praktičnih odločitev v zvezi z njimi, ponuja brezplačna orodja in storitve, organizira delavnice in druge oblike izobraževanja ter nudi pomoč pri kršitvah pravic, podjetij pa v sodnih sporih ne zastopa.

China IPR Helpdesk deluje s finančno podporo Evropske komisije že od 2008. Več informacij je na voljo na http://www.china-iprhelpdesk.eu, kjer se lahko naročite tudi na četrtletni novičnik (China IPR SME Helpdesk Newsletter). Ta v zadnji številki (februar 2015) predstavlja praktičen primer njihovega sodelovanja s podjetjem iz EU (How to work with the China IPR SME Helpdesk) ter prinaša koristne nasvete za ozaveščeno ravnanje in ovrže nekaj zmot o varstvu pravic intelektualne lastnine in njihovem uveljavljanju na Kitajskem).

Februarski novičnik predstavlja tudi njihov program dela v letu 2015 – pripravljajo nove priročnike, vodnike in učna gradiva z nasveti glede Kitajske za mala in srednje velika podjetja iz EU, prispevke o aktualnih temah (Helpdesk Podcasts, Helpdesk Blog, Helpdesk News), organizirajo pa tudi usposabljanja in izobraževalne dogodke na Kitajskem in v EU pa tudi v obliki spletnih seminarjev (webinarjev). Prvi tak spletni seminar z naslovom Znamke in poslovne skrivnosti na Kitajskem za storitvene panoge bo potekal 18. marca od 10. do 11. ure (CET). Prijavite se lahko na naslovu https://attendee.gotowebinar.com/register/1614013065703570433. Seminar bo ponudil nabor preprostih in stroškovno učinkovitih ukrepov za poslovanje na Kitajskem in varstvo intelektualne lastnine.

Več na http://www.china-iprhelpdesk.eu

oktober (13)  september (9)  avgust (10)  julij (11)  junij (13)  maj (11)  april (15)  marec (16)  februar (6)  januar (7)